Πως να πουλήσετε το ακίνητο μέσα σε 90 ημέρες στην καλύτερη τιμή.

Εάν έχετε αποφασίσει να πουλήσετε το ακίνητο σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατόν  για εσάς.

Τρία στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για να πετύχετε την πώληση του ακινήτου σας στην καλύτερη τιμή  σε σύντομο χρόνο.

Πρώτα θα πρέπει να έχετε καλή γνώση της αγοράς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που αποφασίζετε να πουλήσετε το ακίνητο σας.  Η RE/MAX έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό με τον οποίο καταγράφει όλες τις πωλήσεις ακινήτων σε κάθε περιοχή.  Επίσης καταγράφει και όλα τα ακίνητα που πωλούνται στην αγορά από όλα τα κτηματομεσιτικά γραφεία, τους ιδιώτες και τους developers.  Επίσης η RE/MAX μέσω του παρατηρητηρίου της παρακολουθεί και καταγράφει όλα τα ακίνητα που πωλούνται μέσω πλειστηριασμών ή προσφορών από τραπεζικά ιδρύματα ή επενδυτικά ταμεία.

Άρα η RE/MAX γνωρίζει πολύ καλά τις τιμές όλων των ακινήτων και μπορεί να σας δώσει αυτές τις πληροφορίες για να αποφασίσετε την σωστή τιμή τοποθέτησης του ακινήτου σας στην αγορά.

Μια λανθασμένη τοποθέτηση του ακινήτου σας στην αγορά, εάν είναι χαμηλή θα σας χάσει λεφτά, ενώ αν είναι ψηλή μπορεί να οδηγήσει το ακίνητο σας να παραμείνει μακροχρόνια απούλητο στην αγορά, να χαρακτηριστεί ως ακριβό και στην ουσία να «καεί» με βάση τους όρους της αγοράς. Με την σωστή τιμή  το ακίνητο σας μπορεί να πουληθεί σε σύντομο χρόνο από την πρώτη μέρα ή μέσα σε διάστημα 90 ημερών.  Σε άλλες ώριμες αγορές του εξωτερικού όπως π.χ. στην Αγγλία ο μέσος όρος χρόνου πώλησης ακινήτων είναι 60 – 90 μέρες.

Άρα η απόφαση της τιμής πώλησης του ακινήτου σας είναι καθαρά δική σας υπόθεση δεδομένου ότι έχετε τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τέτοια απόφαση.

Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι η σωστή, ή, η καλύτερη προβολή των χαρακτηριστικών του ακινήτου σας.  Θα πρέπει να αναδείξετε τα καλά χαρακτηριστικά του ακινήτου σας καθώς επίσης και τα καλά χαρακτηριστικά της περιοχής του ακινήτου σας.  Νομίζετε ότι ένας αγοραστής γνωρίζει τα καλά του ακινήτου σας ή τα καλά της περιοχής σας;  Άρα είναι καλό πάντοτε να καταγράφουμε και να προβάλουμε όλα τα καλά του ακινήτου μας για να πετύχουμε το καλύτερο.

Τρίτο, η RE/MAX είναι το νούμερο ένα κτηματομεσιτικό δίκτυο σε πωλήσεις ακινήτων στον κόσμο λόγω του ισχυρού μάρκετινγκ που κάνει για την πώληση των ακινήτων που αναλαμβάνει.  Όπως όλοι γνωρίζουμε το μάρκετινγκ είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο που φέρνει απίστευτα αποτελέσματα.

Στην περίπτωση των ακινήτων, το ερώτημα είναι πως μπορούμε να παρουσιάσουμε το ακίνητο μας στα μάτια όσων πιο πολλών δυνητικών αγοραστών ώστε να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον για να το αγοράσουν.  Πολλοί λένε ότι στην ουσία ψάχνουμε να βρούμε ένα αγοραστή.

ΟΧΙ, λάθος. Ψάχνουμε να βρούμε όσους πιο πολλούς αγοραστές και να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό μεταξύ τους, ποιος θα αγοράσει το ακίνητο μας στην ψηλότερη τιμή.

Αν το πετύχουμε αυτό τότε να είστε σίγουροι ότι πέτυχατε το καλύτερο αποτέλεσμα.