Πώς βλέπει  ο CIPA την κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδο των ακινήτων;

 

Μεγάλα αναπτυξιακά έργα έχει προσελκύσει το τελευταίο διάστημα ο κλάδος των Ακινήτων όπως μίνι ουρανοξύστες, καταφύγια σκαφών, γήπεδα γκολφ, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και άλλα. Τα έργα αυτά , αφού ολοκληρωθούν, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική άνάπτυξη μέσα από την εισροή κεφαλαίων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είναι οπωσδήποτε δείκτης της ευρύτερης επενδυτικής ανάπτυξης που παρατηρειται στον τομέα και αποτελούν το επιστέγασμα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης της επενδυτών στις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου των ακινήτων.

Όπως και σε κάθε τομέα της οικονομίας, είναι αναγκαίο να παρατηρείται η εξέλιξη της επενδυτικής δραστηριότητας και να βεβαιώνεται ότι αυτή βασίζεται σε υγιείς βάσεις, ότι είναι βιώσιμη και εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικονομίας τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτή τη στιγμή το ύψος των τιμών των ακινήτων σε σχέση με τα επίπεδα πωλήσεων και τις προοπτικές του τομέα δεν προκαλούν οποιανδήποτε ανησυχία, καθώς οι τιμές εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με τα επίπεδα των τιμών των προηγούμενων χρόνων.

http://www.remax.com.cy