Να βρείτε το τέλειο σπίτι είναι μόνο το πρώτο βήμα! Υπολογίστε προσεκτικά τα εισοδήματα και τα έξοδα σας και.. αποφύγετε τα παρακάτω 5 λάθη που θα κάνουν τη δική σας εμπειρία αγοράς κατοικίας πολύ πιο εύκολη!
1.  Δεν έχετε αρκετά μετρητά;  Γνωρίζετε ότι χρειάζεται να εξοικονομήσετε λεφτά για την προκαταβολή, αλλά χρειάζεστε επιπλέον λεφτά και για άλλα έξοδα όπως έξοδα δανεισμού, φόρους και ασφαλιστική κάλυψη; Λοιπόν, ξεκινήστε την εξοικονόμηση πολύ πριν ξεκινήσετε να ψάχνετε για αγορά σπιτιού, ώστε να έχετε αρκετά λεφτά όταν βρείτε το σπίτι των ονείρων σας.
2.  Πληρώνετε όλους τους άλλους εκτός…Όταν πληρώνετε τα πάντα-από τα κοινόχρηστα  μέχρι και τον καθημερινό σας καφέ-μπορεί να μην σας μένουν λεφτά να εξοικονομήσετε.  Δώστε προτεραιότητα στην εξοικονόμηση και μόλις πάρετε το εισόδημα σας βάλτε στη άκρη κάποια λεφτά για να είστε σίγουροι ότι ο στόχος σας για την αγορά σπιτιού επιτεύχθηκε.
3.  Αλλάζετε συχνά δουλειές; Όλοι έχουμε ανάγκη να κτίσουμε καριέρα, αλλά ο σωστός χρόνος είναι το παν. Οι δανειστές/τράπεζες ψάχνουν για οικονομική σταθερότητα, γι’αυτό η χειρότερη στιγμή για να αλλάξετε εργοδότη είναι ακριβώς πριν να κάνετε αίτηση στη Τράπεζα για δάνειο.  Βάλτε στόχο να μείνετε στην ίδια εταιρεία για τουλάχιστο τρεις με έξι μήνες πριν να αποταθείτε για δανεισμό.
4.  Δεν είστε τυπικοί στις πληρωμές σας μετά την έγκριση του δανείου σας; Οι δανειστές σας κατά διαστήματα θα επανελέγχουν την αποπληρωμής της υποθήκης σας.  Γι’αυτό αν δουλεύετε σκληρά για να ρίξετε κάτω το χρέος σας αλλά αφήσατε κάποιες δόσεις απλήρωτες, κλειδώστε τις πιστωτικές  κάρτες σας και αναβάλετε οποιεσδήποτε νέες αγορές- ακόμα και αν αυτές αφορούν αγορά οικιακών συσκευών.
5.  Αφήνετε άλλους να σας λένε πόσα μπορείτε να πληρώνετε; Οι τράπεζες κοιτάζουν μόνο τα γεγονότα: Μισθό, χρέη και μετρητά. Δεν υπολογίζουν τι άλλα έξοδα μπορεί να ονειρεύεστε να κάνετε, όπως επιδιορθώσεις και μπογιατίσματα.  Αποφασίστε εσείς για τον εαυτό σας τι μπορείτε να ξοδεύετε κάθε μήνα. Αν η τράπεζα σας δανείζει περισσότερα από ότι χρειάζεστε, δεν είστε υποχρεωμένοι να τα πάρετε!

Θέλετε να αποφύγετε όλα αυτά τα λάθη; Καλέστε τον RE/MAX

Β. Κτηματομεσίτη σας για να εξοικονομήσετε χρόνο, λεφτά και ταλαιπωρία!